Crema catalana

El Racó del Berguedà: Crema catalana

Crema catalana

Ingredients per a 4 persones:
  • 5 rovells d'ou
  • 125 g de sucre
  • 40 g de sucre (per cremar la crema)
  • 20 g de midó de blat
  • 800 ml de llet
  • 1 escorça de canyella
  • Pell de mitja llimona
Preparació:

Agafeu un bol i barregeu-hi els rovells d'ou, el midó de blat i una tassa de llet freda, i procureu que no hi quedin grumolls.

Poseu la llet que queda en un cassó i feu-la bullir juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu aquesta llet a la barreja dels rovells d'ou ben a poc a poc, sense deixar de treballar-la amb una batedora de barnilles manual.

Poseu una altra vegada al foc aquesta preparació, sense deixar de remoure i, abans que bulli, retireu-la del foc. Aboqueu la crema en cassoletes de fang individuals i deixeu que es refredi a temperatura ambient. Finalment, empolvoreu-la amb sucre en pols i cremeu-la amb la pala de cremar.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!