Esqueixada de bacallà

El Racó del Berguedà: Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Ingredients per a 4 persones:
  • 500 g de bacallà esqueixat
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 ceba tendra gran
  • 100 g d'olives negres
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre
Preparació:

Quan compreu el bacallà, assegureu-vos del punt de sal que té i, si cal, deixeu-lo en remull a casa i canvieu-ne l'aigua tantes vegades com calgui.

Un cop tingui el bon punt de sal, escorreu-lo i partiu-lo en tires. Poseu-lo en una plata i cobriu-lo amb la ceba, també tallada en tires. Afegiu-hi les olives i el tomàquet, tallat a trossos irregulars.

Finalment, assaoneu-ho amb una mica de pebre i regueu-ho amb un bon raig d'oli d"oliva. Si voleu, podeu preparar l'amaniment al morter, picant-hi una mica d'all i julivert i afegint-hi l'oli. Poseu l'esqueixada a la nevera i serviu-la ben fresca.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!