Botifarra amb seques

El Racó del Berguedà: Botifarra amb seques

Botifarra amb seques

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 botifarres
  • 600 g de mongetes seques cuites
  • 2 grans d"all
  • Julivert
  • Oli
  • Sal
Preparació:

Saleu lleugerament les botifarres i punxeu-les amb un escuradents o una forquilla per tal que no rebentin quan es coguin. Poseu una graella al foc, preferentment de carbó o de llenya, i, quan sigui calenta, poseu-hi les botifarres.

Si no teniu la possibilitat de fer servir una graella o una barbacoa, podeu utilitzar una paella amb un rajolí d'oli. Coeu les botifarres a foc lent, que es facin bé per dins.

Mentrestant, escalfeu oli en una paella i aboqueu-hi les mongetes. Poseu-hi un pessic de sal i fregiu-les sense deixar de remenar, fins que siguin rosses. A última hora, hi afegiu all i julivert picats i hi doneu un parell més de voltes. Emplateu les botifarres i acompanyeu-les amb un bon grapat de mongetes al costat.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!