Fricandó amb moixerons

El Racó del Berguedà: Fricandó amb moixerons

Fricandó amb moixerons

Ingredients per a 4 persones:
  • 800 g de vedella (tapa plana)
  • 75 g de moixernons
  • 1 ceba mitjana-gran
  • 2 tomàquets
  • 1 farcellet d'herbes aromàtiques
  • 1 got de vi ranci
  • Brou de carn
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
Ingredients per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • 10 ametlles torrades
  • 1 crostó de pa
Preparació:

Poseu els moixernons en remull durant ben bé un parell d'hores. Talleu la carn en filets prims, salpebreu-los i enfarineu-los.

A continuació, enrossiu-los a foc viu en una cassola de fang amb un bon raig d'oli i reserveu-los. Traieu l'excés d'oli de la paella, abaixeu el foc i ofegueu-fi la ceba, picada ben fina, fins que gairebé estigui confitada. Afegiu-hi una cullerada de farina i remeneu-ho. Escaldeu els tomàquets, peleu-los, talleu-los a dauets i afegiu-los a la cassola, sense llavors. Doneu-hi un parell de voltes i deixeu que se sofregeixi a foc lent, remenant de tant en tant.

Quan ja s'hagi espessit, afegiu-hi el farcellet d'herbes i el vi i reduïu una mica la salsa. A continuació, poseu-hi els filets de carn, cobriu-los amb el brou, afegiu-hi els moixernons i coeu-ho a foc lent, amb la cassola tapada, fins que la carn sigui ben tendra. Deu minuts abans d'acabar la cocció, afegiu-hi la picada. Per preparar-la, piqueu l'all, les ametlles i les puntes de pa al morter i desfeu-la amb un raig d'aigua freda.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!