Escalivada

El Racó del Berguedà: Escalivada

Escalivada

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 albergínies
  • 2 pebrots vermells grans
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • Oli
  • Sal
  • Vinagre (opcional)
Preparació:

Aquesta senzilla recepta és especialment gustosa si les verdures es poden escalivar a la brasa. Si no és possible, farem servir el grill del forn.

Peleu la ceba i netegeu bé les albergínies, els pebrots i els tomàquets. Poseu-ho tot en una plata de forn i escaliveu-ho fins que veieu que les verdures són tendres i tenen la pell torrada. La ceba és l'ingredient que necessita més temps de cocció, per tant, deixeu-la coure una mica més. Deixeu-les refredar i, seguidament, peleu i talleu els pebrots i l'albergínia en tires fines, traient-ne la pell i les llavors. Talleu els tomàquets i la ceba a grills.

Col·loqueu les verdures tallades en una plata de manera decorativa i amaniu-les generosament amb oli i una mica de sal i, opcionalment, unes gotes de vinagre. Si voleu, també podeu preparar la salsa per amanir al morter, picant una mica d'all i julivert i afegint-hi oli d'oliva.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!