Patates enmascarades amb rostes de cansalada

El Racó del Berguedà: Patates enmascarades amb rostes de cansalada

Patates enmascarades amb rostes de cansalada

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 kg de patates
  • 150 g de greixons
  • 150 g de botifarra negra de perol
  • 4 talls de cansalada
  • 100 g de fredolics
  • 150 g de col
  • 1-2 grans d'all
  • julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal
Preparació:

Poseu aigua i sal en una cassola i coeu-hi les patates, pelades i tallades a trossos, i la col. Mentrestant fregiu la cansalada amb poc oli (unes gotes). Reserveu-la en un plat amb paper de cuina per escórrer-ne l''excés d''oli. A la mateixa paella, ofegueu la botifarra tallada a trossos i els greixons i, seguidament, afegiu-hi els fredolics amb l'all i el julivert picats; continueu la cocció a foc mitjà.

Quan les patates i la col siguin cuites, escorreu-les, poseu-les en un recipient i aixafeu-les bé. Afegiu-hi l'ofegat que heu preparat amb la botifarra, el porc i els bolets, barregeu-ho tot bé i rectifiqueu-ne el punt de sal si és necessari. Serviu-ho acompanyat amb les rostes de cansalada.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!