Vedella amb bolets

El Racó del Berguedà: Vedella amb bolets

Vedella amb bolets

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 kg 200 g de culata de vedella
  • 800 g de rovellons
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 3-4 tomàquets madurs
  • 125 g de farina
  • 60 g de llard
  • 1 fulla de llorer
  • 4-5 grans de pebre negre
  • 1 copeta d'aiguardent
  • Oli
  • Sal
Preparació:

Talleu la culata en bistecs. Peleu i talleu la ceba a tires; peleu i talleu la pastanaga a rodanxes fines i peleu i capoleu els tomàquets. Quan ja tingueu tots aquests ingredients a punt, saleu els bistecs, enfarineu-los i fregiu-los en una cassola amb el llard i un raig d'oli, a foc ben viu. Quan siguin rossos, retireu-los i reserveu-los.

Amb el mateix oli, sofregiu la ceba i la pastanaga a foc lent i, quan ja comencin a ser rosses i tendres, afegiu-hi el tomàquet i el llorer. Continueu la cocció a foc lent fins que el tomàquet s'espesseixi i, seguidament, aboqueu-hi l'aiguardent i els grans de pebre. Cobriu-ho amb aigua, feu-ho bullir durant uns minuts i, a continuació, poseu-hi la carn.

Abaixeu el foc i deixeu que es cogui fins que la carn sigui tendra. Si cal, afegiu-hi una mica més d'aigua. Aleshores, retireu la carn, coleu la salsa i reserveu-la. Netegeu els bolets amb molta cura, escorreu-los, talleu-los a trossos irregulars i salteu-los en una paella amb un bon raig d'oli. Finalment ajunteu la carn, els bolets i la salsa a la cassola, sacsegeu-ho perquè es barregi tot, corregiu-ho de sal i escalfeu-ho abans de servir-ho.

Aquestes son receptes típiques de la comarca del Berguedà.
Esperem que os atreviu a provar-ne alguna.
Bon profit!